dinsdag 4 december 2012

Lichtpunt(je): inschrijvingen GO onder voorbehoud mogelijk.

Beste collega's,

Een klein lichtpunt:
De heer Rudi CASTELYNS doet als SPOC, na een eerder 'njet', zijn best om sociaal controleurs met zogenaamde einddatum competentiepremie 31/12/2014 onder voorbehoud in te schrijven voor de Gecertificeerde Opleidingen.
Onder voorbehoud dat hij tijdig instructies krijgt van hogerhand om dit uit te voeren...

Wij kunnen jullie alleen maar adviseren om sowieso in te schrijven: dit om in elk geval je rechten te vrijwaren.
Als het achteraf bros is, dan is het nog maar zo.
Als het achteraf echter goedkomt en je was niet ingeschreven, ga je het voor eeuwig en altijd beklagen.
Iedereen kan over alles blijven twijfelen,  maar dat doet ge toch niet als er uw pree van afhangt zeker…     
Dus TWIJFEL NIET EN SCHRIJF U IN

Met kameraadschappelijke groeten
Filip Van Bever
ACOD-afgevaardigde FOD WASO


-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: CASTELYNS Rudi
Verzonden: ma 3/12/2012 14:51
Aan: 65-tal sociaal inspecteurs niv. B
CC: CADIAT Pascale; MICHILS Guy; PREHAT Christine
Onderwerp: Inschrijving gecertificeerde opleiding - Inscription formation certifiée niv B

Beste collega,

U hebt ongetwijfeld al de mededeling gelezen op het Intranet betreffende de stopzetting vanaf 1/1/2013 van de inschrijvingen voor de gecertificeerde opleidingen. Daarom heeft OFO aangeraden om erop toe te zien dat elke ambtenaar, die zich in de wettelijke situatie bevindt om zich vóór 31/12/2012 te mogen inschrijven voor een gecertificeerde opleiding, dit ook zou doen. Zo blijven zijn rechten gevrijwaard.

Wat uw situatie t.o.v. de gecertificeerde opleidingen betreft, is er door het hoofdstuk 14 van het KB van 22 november 2006 houdende diverse bepalingen inzake de loopbaan van het rijkspersoneel van de niveaus A,B,C en D (BS 6/12/2006) een belangrijke wijziging aangebracht voor de technisch deskundigen. De interpretatie van deze wetsbepalingen geeft aanleiding tot een verschillende interpretatie bij sommige syndicale organisaties. Dit kwam tot uiting in het Tussenoverlegcomité op 16/10/2012. Daarom besliste de heer Maeter de volgende vraag voor te leggen aan de heer Jacky Leroy, voorzitter van het Directiecomité van de FOD P&O:

"Moet de geldigheidsduur van de vroegere gecertificeerde opleidingen, die lopende waren op 1/1/2007, in aanmerking genomen worden bij de berekening van de 8 jaar geldigheidsduur in het nieuwe systeem (bijv. 3 jaar en 4 maanden voor zij die sinds 1/9/2003 de premie genoten) OF moeten de tellers terug op nul geplaatst worden op 1/1/2007 ? "

Volgens de huidige interpretatie door de SD P&O van deze wetgeving zou u zich pas ten vroegste vanaf 31/12/2013 mogen inschrijven voor een nieuwe gecertificeerde opleiding. Indien de heer Leroy de andere interpretatie volgt, dan had u zich al sinds 31/8/2010 (of een andere datum, afhangend van elk individueel dossier) mogen inschrijven voor een gecertificeerde opleiding. U zou dan ook al vroeger (meestal op 1/9/2003) naar BT 2 overgegaan zijn en niet op 1/1/2007 zoals de SD P&O tot nu toe het betreffende KB geïnterpreteerd heeft) en u zou dan ook in september 2012 geen competentiepremie meer mogen ontvangen hebben.

In afwachting van het antwoord van de heer Leroy en om al uw rechten te vrijwaren, nodig ik u daarom uit om u, ten laatste op 20/12/2012, in te schrijven voor een gecertifieerde opleiding. U vindt daarom hieronder de standaardmail die ik elke maand naar de personeelsleden stuur om hen hiervoor uit te nodigen.

Ik wil u echter klaar en duidelijk mededelen dat deze inschrijving gebeurt onder voorbehoud van een gunstig antwoord van de heer Leroy. Indien zou blijken dat onze interpretatie de juiste is, dan zal uw inschrijving verwijderd worden want u had dan niet het recht om u voor 31/12/2012 in te schrijven.

Beste collega,

U kan zich vanaf nu, tijdens de laatste maand van uw stage,na één jaar anciënniteit in uw niveau of één jaar voor het einde van de geldigheidsperiode van uw huidige gecertificeerde opleiding, inschrijven voor een gecertificeerde opleiding .

Hieronder vindt u een link naar de huidige brochure met gecertificeerde opleidingen niveau B.

U bent verplicht om ofwel een generieke opleiding te kiezen, ofwel een opleiding binnen uw eigen functiefamilie (controle). U vult het inschrijvingsformulier in dat zich in de onderste link bevindt, laat het ondertekenen door uw dienstchef en stuurt het naar mij op. Ik zorg ervoor dat u ingeschreven bent. U zal dan vanwege het OFO een uitnodiging ontvangen want zij beheren volledig alle inschrijvingen.

http://www.fedweb.belgium.be/nl/opleidingen_en_ontwikkeling/gecertificeerde_opleidingen/niveau_b/index.jsp <http://www.fedweb.belgium.be/nl/opleidingen_en_ontwikkeling/gecertificeerde_opleidingen/niveau_b/index.jsp>

http://www.fedweb.belgium.be/nl/binaries/NL%20Inschrijvingsformulier%20GO_tcm120-10067.pdf <http://www.fedweb.belgium.be/nl/binaries/NL%20Inschrijvingsformulier%20GO_tcm120-10067.pdf>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten